Zavolejte nám (Po-Pá 7-15)
Recept: Srnčí hřbet se srdcem

Recept: Srnčí hřbet se srdcem

Sladké potěšení s překvapením? Upečte srnčí hřbet s ukrytým srdcem. Níže naleznete recept na zajímavou techniku, jak tohoto výsledku dosáhnout. Pečení bude probíhat nadvakrát, proto všechny ingredience potřebujeme dvakrát. Věřte, že to není žádná věda.

 

Ingredience

Pečení srdíček

V jedné míse utřete 200 g Hery s 200 g cukru. Postupně přidávejte do směsi 4 vejce, jedno po druhém zašlehejte. V jiné misce smíchejte 300 g mouky, 2 lžičky prášku do pečiva a špetku soli – do této směsi postupně přidejte 100 ml mléka. Spojte směs z obou misek a utřete těsto.

Obarvěte těsto červeným potravinářským barvivem – množství záleží na vás. Nalijte červené těsto do formy na srnčí hřbet a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 55 minut. Špejlí otestujte, zda je těsto upečené i uprostřed – špejle musí vyjít úplně čistá.

Koláč nechte asi 10 minut vychladnout a vyjměte ho z formy. Po úplném vychladnutí nakrájejte koláč na silné plátky a nožem nebo vykrajovátkem ve tvaru srdce z nich vykrojte srdíčka.

Finální pečení

Připravte těsto podruhé – opakujte postup do bodu, kdy se smíchají obě mísy. V této fázi těsto neobarvujeme potravinářským barvivem. Nalijte malé množství směsi na dno připravené formy. Uspořádejte srdíčka těsně vedle sebe a opatrně do formy nalijte zbytek světlého těsta.

Pečte asi 50 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

Jako třešničku na dortu potřete vychladlý srnčí hřbet rozpuštěnou čokoládou a posypte cukrovým sypáním ve svaru srdíček. Rozpusťte 200 g čokolády buď v mikrovlnné troubě, nebo přes vodní lázeň.

Nakrájejte dort na plátky a podávejte, užívejte si láskyplná sousta jedno po druhém.