Tzv. ruská špička - hit posledních měsíců - na výrobu květu a to jedním tahem. Tento princip spočívá v těchto zásadách:
1) máslový krém máme hladký bez hrudek pokojové teploty v pevnějším provedení, musí držet špičku
2) šlehačka je vyšlehaná se ztužovačem do tuhé konzistence
3) královská glazura je vyšlehaná na pevnou konzistenci - při nabrání lžící tvoří pevné špičky
4) postup vytváření květu - použitý materiál vytlačíme přes špičku a nožem odstraníme - tím máme zabezpečeno, že jsme odstranili vzduchové bubliny a krém je plně dotlačen na konec špičky
5) špičku položíme na povrch moučníku a plynulým tlakem začneme vytlačovat krém přes trysku a pomalu špičku oddalujeme od povrchu. Tím vytváříme výšku květu. Podle použitého krému a jeho tuhosti tvoříme požadovanou výšku (práce je totožná jako při stříkání tubusu likérové špičky), pak přestaneme tlačit na sáček a utrhneme krém směrem vzhůru