Silikonové formičky můžete použít přímo k plnění vhodnými těsty, které v košíčcích upečete, nebo lze formičky vykládat papírovými košíčky, které vyladíte podle charakteru příležitosti, k níž bábovičky připravujete. Po upečení můžete plnit a zdobit krémy, čokoládou, polevami, potahovacími hmotami a dalšími tematickými dekoracemi. Výhodou silikonové formičky je, že z ní lze dezert snadno vyklopit a tak není třeba ji vymazávat. Můžete v nich také připravovat studené dezerty nebo čokoládové skořepiny, které naplníte šlehačkou nebo zmrzlinou a ozdobíte ovocem. Silikon odolá teplotám od – 40 do 230 ⁰C a nepřenáší pachy.
Výhodou jednorázových papírových košíčků je, že k pečení muffinů není potřeba vyskládání do speciální formy. Díky zpevněnému okraji můžete košíčky položit na pečící plech a rovnou plnit vhodným těstem a péct. Upečené bábovičky můžete zdobit a plnit krémy, čokoládou, polevami nebo potahovacími hmotami a dalšími dekoracemi.
Praktické košíčky na pečení muffinů a cupcakes. Díky své konstrukci je není nutné vkládat do formy, stačí naplnit těstem a lze péct zákusky přímo na plechu.