Formička na včelí úly jsou vynikající pro přípravu tradičního cukroví včelích úlů nebo vosích hnízd. Aby se těsto nelepilo ve formičce a šlo snadněji vyklepnout z formičky, je potřeba každý kousek těsta lehce obalit v moučkovém cukru a formičky nemusíte vymazávat ani vysypávat moukou. Když obalený kousek těsta dáte do formičky, bez problémů ho natvarujete a vytáhnete.
Postup přípravy Piškoty umeleme, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Kousky těsta namačkejte do formiček na včelí úly. Pak v úlu vytvoříme důlek, který naplníme krémem, a přiklopíme piškotem (nebo upečeným kolečkem z lineckého těsta). Když je úl takto hotový, vyklopíme ho na rovnou plochu, nejlépe na vál a necháme v lednici ztuhnout. Aby se těsto nelepilo ve formičce a šlo snadněji vyklepnout z formičky, je potřeba každý kousek těsta lehce obalit v moučkovém cukru a formičky nemusíte vymazávat ani vysypávat moukou. Když obalený kousek těsta dáte do formičky, bez problémů ho natvarujete a vytáhnete.