Ozdobnými stěrkami můžete tvořit dekorativní povrch na krémem potřených dortech a zákuscích. Zoubkovanou stěrkou můžete vytvářet efektní ozdoby z čokolády. Na rovnou hladkou plochu rozetřete čokoládovou polevu. Tu setřete zoubkovanou stěrkou, nechte zaschnout. Přelijte kontrastní barvou čokolády, rovnoměrně rozetřete. Po zaschnutí můžete vykrajovat a vyřezávat ozdobné tvary. Podobně postupujte i při vyrábění dekorativních piškotů na dorty a semifreda.
Stěrka je vyrobena z plastu. Vhodná pro styk s potravinami.
Skvělá pro uhlazování a tvarování - každá strana vytvoří jiný dekor:
rovná strana je výborná na uhlazování krémů, čokolád, když potřebujete dosáhnout jednolitého povrchu
zubatá strana "hradní cimbuří" vám pomůže, když potřebujete stejně velké rovné hranaté čáry - šířka jednoho zubu cca 0,5 cm
zubatá vlnka vytvoří zaoblené čáry
poslední dekorativní vlnka vám vyčaruje zajímavé tvary, stačí jen použít vaši fantazii